Известие

Collapse
No announcement yet.

Много слабо светят късите ксенонови светлини 166, не знам защо ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Възможно ли е покритието положено в Стрелча преди четири години да е свършило живота си Фаровете са с крушки ксенон китайчета 35вата Затворени са предполагам добре защото нямам запотяване Ако покритието от стрелча държи остава крушките да са дали вече фира Отначало фаровете блеснаха но сега с времето светлината направо изчезна
    ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

• Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщение
      Възможно ли е покритието положено в Стрелча преди четири години да е свършило живота си Фаровете са с крушки ксенон китайчета 35вата Затворени са предполагам добре защото нямам запотяване Ако покритието от стрелча държи остава крушките да са дали вече фира Отначало фаровете блеснаха но сега с времето светлината направо изчезна
      Смени поне едната крушка и направи сравнение. Ако не е от крушката ще си имаш резерва.
      Обикновено със стареенето ксеноните започват да светят с по-виолетова светлина.

Ако не е от крушките, или са прашасали или покритието се е влошило. Ако ги ползваш, като дневни, може и това да се е случило.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Смени поне едната крушка и направи сравнение. Ако не е от крушката ще си имаш резерва.
        Обикновено със стареенето ксеноните започват да светят с по-виолетова светлина.

Ако не е от крушките, или са прашасали или покритието се е влошило. Ако ги ползваш, като дневни, може и това да се е случило.
        С времето светлината на ксеноновата крушка намалява значително, но основния проблем (поне при мен) се оказа дебелия слой прах върху рефлектора на лупата. Почистването му си е живо приключение, но оправя нещата.
        ...
        155 1,6 TS 16V `96
        166 2,4 JTD `99
        147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

• Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
          С времето светлината на ксеноновата крушка намалява значително, но основния проблем (поне при мен) се оказа дебелия слой прах върху рефлектора на лупата. Почистването му си е живо приключение, но оправя нещата.
          И при мен беше така. Изглежда, че прахта се събира доста повече при ксенона заради високото напрежение.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Аз реших да си взема нови фарове на които ще монтирам и нови крушки на ксенона,надявам се най после да бъде светлина пред мен.Знам че ще има ефект,но нека се убедя,след което тази процедура и на другата кола.

Comment

• Аз реших проблема с фаровете по малко нестандартен начин. На всички ни е ясно как се олюпва рефлектора над крушката, но отдолу покритието е на 90% добро, просто обърнах рефлетора .
              Фабрично е предвиден да се обръща за коли с обратна дирекция, като едновременно с това се обръща и ламаринката пред него. Естествено аз я оставих така, но изправих чопчето което започва да пречи, като го наложите ще видите за кое става дума.
              И така без много усилия си имаме на 90% прилични фарове, прави си пак добрия светлинен сноп както си е по принцип.
              Успех на всички, ако имате въпроси питайте.
              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Аз това го казах и направих отдавна. Никой не взе на сериозно казаното, но това не е мой проблем. С тази процедура си връщаш фаровете с 50-60 до 90%.

Comment

• На вас горят ли ви често предните габаритни крушки Постоянно горят и слагам какви ли не Последно сложих от тия с четирите диодчета И те заминаха Неща да слагам Н6 че ще жълтее светлината Но вече незнам какво да слагам Каквото сложа максимум половин година и поне едната е аут До седем осем месецата са изгорели и двете Дайте съвет за трайни и долу горе с бяла светлина крушки

Comment

• Аз съм с тия скъпите Филипси Blue Vision май се водеха, не са чисто бяло ама не са и толкова жълти и вече повече от година си работят. Провери си самите букси да не са разхлабени и от това да горят че моята едната прекъсваше и ту светеше единия габарит ту угасваше.
                    Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000

Comment

• Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщение
                      На вас горят ли ви често предните габаритни крушки Постоянно горят и слагам какви ли не Последно сложих от тия с четирите диодчета И те заминаха Неща да слагам Н6 че ще жълтее светлината Но вече незнам какво да слагам Каквото сложа максимум половин година и поне едната е аут До седем осем месецата са изгорели и двете Дайте съвет за трайни и долу горе с бяла светлина крушки
                      Предполагам, че горят заради прегряване, когато караш по светло. Ако е такъв случаят, изключването на габаритите (всякакви) от дневните светлини, ще реши проблема.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Уж съм със ксенон и не би трябвало да е от прегряване но ако се окаже това причината ще трябва да сложа модул за дневните светлини при което да не се активират габаритите Сега пак взех от тези с четири пъпки светлини (от всичките страни) и ако пак дадат рано фира ще мисля за модул Не вярвам да е от хлабави букси защото едната е директно запоена в буксата защото пластините вътре не ставаха

Comment

• Горят, защото не са проектирани да работят при 30 гр. околна температура. Слагай един модул за 20 лв да пали дългите на 20% и ще се родиш.
                          Аз откакто съм с такъв модул и ксенона си ми работи и габаритите са си здрави и не мисля дали не съм забравил да пусна фаровете.

Толкова много удобства на цената на 20 лв си е без пари

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            Горят, защото не са проектирани да работят при 30 гр. околна температура. Слагай един модул за 20 лв да пали дългите на 20% и ще се родиш.
                            Аз откакто съм с такъв модул и ксенона си ми работи и габаритите са си здрави и не мисля дали не съм забравил да пусна фаровете.

Толкова много удобства на цената на 20 лв си е без пари
                            само да допълня незнам дали сте забелязали но когато е с LED габарити и имаш модул модула не пали а само писка от време навреме върнах си старите крушки с нажежаема жичка и от тогава нямам проблеми иначе ми побеля косата докато се сетя защо прави така
                            Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Comment

• Първоначално публикувано от kabamitov Покажи съобщение
                              само да допълня незнам дали сте забелязали но когато е с LED габарити и имаш модул модула не пали а само писка от време навреме върнах си старите крушки с нажежаема жичка и от тогава нямам проблеми иначе ми побеля косата докато се сетя защо прави така
                              Това някои модули го правят заради LED габаритите и клюкарката. И аз съм с LED габарити (без паралелно свързани съпротивления) но DRL модулът си работи нормално.
                              А ти би могъл да си сложиш LED габаритите и да свържеш управляващия вход на DRL модула в токовия кръг на някой от задните габарити или да сложиш едно съпротивление успоредно на LED крушката.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Трябва да се лиша от ксенона на дългите Доколкото си спомням ксенона или пали или не При него не вървят процентите Иначе идеята щеше да е реализирана отдавна

Comment

Working...
                                X